2012. december 27., csütörtök

Bírósági ügyem lesz - kihez forduljak?

Magyarország egyik legrégebbi és folyamatos ügyfélkapcsolattal, megbízásokkal dolgozó peres szakértői egyezségi irodája állította össze Önöknek a következő igen hasznos tanácsok sorát!

Elsőként írja fel, ha tanácsot keres a peres ügy elkerülésére, rendezésére:
06-302-164-102 (hétköznap:10h-19h)

Bírósági ügyem lesz - kihez forduljak?  A választ a szakértő kollégáink adják meg:

Ünnepek előtt és ünnepek után kellemetlen szembesülni a ténnyel bírósági ügy került a látóhatárra.


Ennek a két gyakori módja nagyon egyszerű:


1. Érkezik egy fizetési meghagyás, amelynek ellent kell mondani, mert valami nincs rendben.

2. Családon belül, vagy munkahelyen olyan jogsérelem történt, amikor első indulatból ügyvédet keresünk, hogy pert indítsunk.


Sokféleképpen kiértékelhető a helyzet, amely az ünnepek hatásait vizsgálja, de a tény, tény marad – a bírósági ügyek egy része az ünnepek előtt, vagy az ünnepek alatti történésekből indul el.

Peres ügyek, jogviták igen nagyszámú ismeretében kollégáink ügyvédi irodák – igazságügyi közvetítők – pszichológusok néhány összegzést állítottak össze arra az esetre – Mit tegyünk ha bírósági peres ügy van kilátásban?!

Első összegzés:

Ha hivatalos postai küldemény érkezik vegyük komolyan! Ha szükséges érdemes jogvédő szervezeteket, igazságügyi közvetítői irodákat felkeresni tanácsadásért – van mód egyezségre? Ezek költsége alacsony, de a munkadíj igen komoly megtakarítást jelenthet.

Második összegzés:


TANÁCSADÓ – SZAKÉRTŐI OLDAL


Ha valaki perrel fenyeget forduljunk az egyezséggel foglalkozó reálmediátorokhoz, bírósági peres szakértőkhöz – egy időben kezdeményezett taktikus egyezségi felhívás csodákra képes.

Jobb előbb, mint később kimutatni szakértelemmel a készségünket a vita, peres ügy rendezésére!

Harmadik összegzés:

Legtöbb peres ügy előzménye téves adatokon, téves feltevéseken nyugszik. Még az első tárgyalásig is van értelme a szakértők reális véleményének beszerzésére. (igazságügyi szakértők felkérése mediátori, ügyvédi útmutatással stb.)

Rokonok, barrátok véleményét tények, különösen értékek megítélésekor hagyjuk figyelmen kívül!


Negyedik összegzés:

Bírósági pernek induló ügyek sok esetben rendezhetőek a meglévő jogviszonyok felborítása nélkül!

Különösen a vagyoni elszámolások igazságügyi mediátor egyezséggel a cég megőrzésével, válás vagyonmegosztás ügyei egy válási mediátor egyezséggel házasságon belül elrendezhetőek töredékes költségből a válóperhez képest!

Bírósági ügyem van – Mit tegyek? Kihez forduljak?

Ajánlott válasz: Először az egyezségek lehetőségét fokozottan számbavevő adott ügytipusban szakértői irodákat (pl.kártérítési szakértői iroda, örökségi mediátor irodák, válási szakértők stb.), igazságügyi mediátori irodákat érdemes felkeresnie!

Vigyázat a referenciák és a folyamatos ügyfélforgalom legyen alapvető elvárás a kereséskor!

Az egyezség lehetőségét több módon meg kell kísérelni, mert a szakszerű mediáció igen jelentős időt és pénzt takarít meg minden, vagy majdnem minden bírósági perben, vagy azt megelőzően!

Ha az egyezséget megkíséreltük már és kilátástalan akkor olyan szakértői csoporthoz, ügyvédi irodához forduljanak, ahol a munkacsoportban pszichológusok – igazságügyi mediátorok és ügyvédek dolgoznak együtt!

Vállalkozások - Üzleti hírek MTI-OTS