2012. november 8., csütörtök

ADR a mediáció szinonimája - Szakértői mediátor egyezségek a független igazságügyi szolgálató irodákban jöhetnek létre

Nemzetközileg elfogadott és a magyar igazságügyi közvetítést szolgáló törvény alapcélja a következő:

(1) E törvény célja, hogy elősegítse a természetes személyek és más személyek személyi és vagyoni jogaival kapcsolatban felmerült azon polgári jogviták rendezését, amelyekben a felek rendelkezési jogát törvény nem korlátozza.

Ennek kivitelezése az ügyfelek számára egyszerű, hiszen az internet komoly segítséget nyújt, ahogy a nevesebb szakkatalógusok is.

 Igazságügyi szolgáltató közvetítő a Felek között minden hivataltól független, szakértelemmel rendelkező semleges partnere - mindkét féltől független!

Sikeres az önálló jogintézmény Angliában, Németországban és a független igazságügyi szolgáltató mediátorokkal Magyarországon is.Egyetlen hatékony és reális alternatíva az autoriter bírósági eljárással szemben - a független reálmediátor, mediátor szakértő által biztosított igazságügyi közvetítői eljárás.

Érdemes megfontolni a vitás élethelyzetekben, hogy a bíróságok ügyszámmal túlterheltek, sem időben, sem körülményekben nem tudják felvenni a versenyt a felkészült mediátor irodák által biztosított időráfordítással, körülményekkel és mediációval összefüggő semlegességgel.

Mediátor szakértő az egyezségek létrehozásának szakértője, a bíróság tevékenysége megfelelő feladatmegosztás mellett ott kezdődik, ahol már a mediációval sem lehet a Felek között eredményt elérni.

A törvény szellemének megfelelően polgári jogviták rendezését mindig a reálmediátor irodákban, az igazságügyi közvetítői irodákban kezdje el!

Hívja egész országból ügyfélszámunkat saját polgári jogvitájával, gazdasági problémás ügyével: 06-302-164-102 (munkanapokon) e-mail bejelentkezés: ugyfelek@index.hu
Vállalkozások - Üzleti hírek MTI-OTS