2012. július 22., vasárnap

Válás után vagyonmegosztás a közös ingatlan használatának megosztásával

Ha a válás utánra marad a vagyonmegosztás a közös tulajdon megosztása számos súlyos nehézséggel járhat!

Válás előtt a válófelek közötti szakértői egyezség millió forintokat takarít meg!

Egyszerű gyakorlati tapasztalat az egyezségi szakértő válási mediátor irodák gyakorlatában, hogy a válás előtt létrejött egyezség összességében több millió forint megtakarítás a válófeleknek egy elejétől, a másodfokig végigvitt válóper költségeihez képest.
Gondoljunk csak a vagyoni érték peres illetékére, ügyvédi költségre, szakértői költségekre a perben!

Válás és vagyonmegosztás egyidőben, egy eljárásban vezethet el leginkább a közös megállapodáshoz, a mediátori eljárásban a mediátori egyezséghez.

Időben későbbre halasztott vagyonmegosztásnál új érdekek, új személyes kapcsolatok jelennek meg általában az eljárás elhúzódását eredményezve.

Telek, családi ház, gépkocsi, hajó, nyaraló olyan vagyontárgyak, amelyek az altotó munkával telt házas évek eredményei, vagyonmegosztáskor azonban nehezen oszthatóak meg.


A bíróságtól független egyezségi szakértő mediátorok, a rendelkezésükre álló 3-4 hónap alatt a vita indulattól túlfűtöttségétől függően a házastársak között elérik az egyezséget.


Nem feledhető el, hogy a kiérett megállapodáshoz mindkét fél érdekeit, szándékait, érzelmeit figyelembe kell venni!

A bíróság a Felek igazságügyi közvetítői egyezségét jóváhagyja, az attól kezdve végrehajthatóvá válik.

Hazai és nemzetközi tapasztalatok egyformán igazolják a válás helyett, a válás előtt az egyezségi szaktanácsadás, az időben megindított mediátori eljárás a családi vagyon megőrzését segíti elő!


Külföldre költözők számára a válási mediátor TFKKE iroda az érzelmek kibeszéléséhez is egyetlen reális lehetőség az alapos és szakszerű egyezséghez, amelyet a válófelek hozhatnak létre!ORSZÁGOS PERMEGELŐZŐ ÉS PERES SZAKÉRTŐI IRODA

Olvasók részére bejelentkezés saját üggyel: 06-302-164-102!

Vállalkozások - Üzleti hírek MTI-OTS