2012. július 11., szerda

Közvetítői eljárás egyszerűen és áttekinthetően!

Közvetítés, közvetítői eljárás a polgári jogviták, gazdasági szervezetek közötti jogviták perenkívüli rendezésének eljárási lehetősége.

Több évet igénylő perek reális, jogilag rendezett alternatívája.

Hatályos törvény az állampolgárok számára biztosítja a titoktartás melletti egyezség létrehozásának lehetőségét a közvetítő személyének biztosításával.

A jogszabály eredeti igénye a gazdasági és családjogi folyamatok sokszínű jogvita háttere, a nemzetközi viszonylatok elterjedése miatt jutott el Magyarországra.(külföldi munkavállalás, nemzetközi vegyes házasságok stb.)

Jelentősége az állampolgár számára az érték megkímélés, az emberi kapcsolatok őrzése, a magyar költségvetés számára a megtakarítás - jól alkalmazott jogszabályok esetében.
Közvetlen közvetítői eljárás mellett, igen hasznos a közvetítői szemléletű perelőkészítés, amely a perek előtt és közben az ügyfél számára új döntésekhez adhat támpontokat.

Magyarországon a TFKKE mediáció a magyar bírósági gyakorlatra, a jogi segítségnyújtás tapasztalataira, s legjelentősebben a viták és tanácsadásuk gyakorlati piaci tapasztalatukra épülve biztosítja a magyar emberek számára a perek helyett a közvetítői eljárás előnyeit!


Jelentős várakozás áll fenn az új Ptk. szabályozása irányába, ahol az állampolgárok együttmüködésének ösztönzése erősödhet meg. A kormány a Ptk. tervezetét a napokban fogadta el.

Családjogi - ingatlanjogi - társasházi - válás és vagyonmegosztás - gyermekjogi vitákban első lépésnek a közvetítői eljárás ajánlható minden ügyben!

ORSZÁGOS PERMEGELŐZŐ ÉS PERES SZAKÉRTŐI IRODA

Egész nyáron ügyfélfogadással - személyes konzultációkkal 06-302-164-102!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vállalkozások - Üzleti hírek MTI-OTS