2009. június 1., hétfő


Gyermekvédelem törvénymódosítása a parlament előtt van.


Május 25. az eltűnt gyerekek világnapja. Magyarországon évente mintegy tízezer esetben jelentenek be gyerekeltűnést a rendőrségen.


Áttörésre volna szükség számos ponton a szemléletben a gyermekvédelem területén - hívta fel a figyelmet Országbíró Zoltán vezető parlamenti lobbi szakember a Kossuth Rádió MR1 közéleti műsorában.


A családot az otthonból, a pedagógust az iskolából semilyen más elképzelés nem pótolja.

Az otthonukból elszökött, elcsalt gyerekek, a gyerekeket kereső hozzátartozók egy éve kérhetnek segítséget Magyarországon az ország egész területéről, minden hálózatból, napi 24 órában ingyenesen hívható segélyhívószámon.


A 116 000 az eltűnt gyerekek harmonizált európai segélytelefonszáma. 2009 májusában az EU 10 tagországában működik ez a harmonizált szolgáltatás, amely egységesen a 116 000 hívószámon érhető el.

Magyarországon 116 000 segélytelefon hívásait a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány képzett munkatársai fogadják,
akik praktikus és érzelmi segítséget nyújtanak a gyereket kereső hozzátartozóknak, és biztonságba segítik azokat a gyerekeket, akik elhagyták otthonukat.

A Kék Vonal segít a hatóságokkal való kapcsolattartásban, közvetítést ajánl, és a határokon átnyúló gyerekeltűnési ügyekben a Missing Children Europe
(Eltűnt és Szexulálisan Kihasznált Gyerekekért alakult Európai Föderáció) tagjaként külföldi társszervezetek és hatóságok bevonásával segítséget nyújt.


Olyan hívásokat is fogad a Kék Vonal, amely a gyerekek eltűnésének megelőzését célozzák,
akár kétségbeesett gyerek keres alternatívát az otthonról való menekülés helyett, akár felnőtt kíván bejelentést tenni arról, hogy gyerek elszöktetéséről, elrablásáról, vagy annak előkészületéről van tudomása.

A Kék Vonal együttműködik minden olyan szervezettel és szakemberrel,
akik hivatásszerűen gyerekekkel foglalkoznak, és akiknek szerepe lehet a gyerekek eltűnésének megelőzésében, eltűnés esetén a gyerek mielőbbi megtalálásában és a megtalálás után gyakorlati, érzelmi rendezésben.info@kek-vonal.hu (Forrás:MTI-OS)
Jogok és hírek olvassa a Magyar Bíróságok Lapja friss hírmagazint!
Konkrét ügyekben hívja: 06-302-164-102 ügyfélszámon vagy

jelentkezzen be adataival az ugyfelek@index.hu e-mailen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vállalkozások - Üzleti hírek MTI-OTS